Ismerje meg borászatunkat!

Rólunk

Családunk életében generációkra visszatekintve jelen volt a szőlőművelés, borkészítés  hagyománya, bár ez nem  jelentett sosem fő megélhetési forrást.

Fehérvárcsurgó területe nem része a Móri borvidéknek, de  „jó szőlőtermő terület”-nek  minősül.

A települési hagyományokban is évszázadokra nyúlik vissza a szőlő és a borkultúra építése. Az 1867-es úrbéri egyezségben 12 hold, azaz 7 hektár szőlőtermő terület szerepelt.

Kis családi borászatunk ezt a hagyományt kívánja továbbépíteni, megélni, modern reduktív technológiával  könnyed, tartalmas borokat  előállítani.

Miért mi?

Borainkat fele részben saját tulajdonú fehérvárcsurgói kis parcellás szőlőterületekről származó szőlőből állítjuk elő, ahol Zengő, Generosa, Pölöskei muskotály, Királyleányka, Rajnai rizling, és Pinot noir fajták találhatók meg.

Emellett a közeli borvidéki területekről partnereinktől vásárolt minőségi szőlőből készítünk további borokat. Borainkkal hosszú évek óta részt veszünk a móri borvidéki illetve néhány országos borversenyen, melyeken több tétellel nyertünk aranyérmes elismerést.

A borok elkészítésénél a családi hagyományokra építve a korszerű reduktív technológiára hangolt elképzeléseket igyekszünk a fogyasztók poharába juttatni, mely filozófia a teljes szortimenten tetten érhető.

Reméljük, hogy Ön is részese lesz történetünknek azzal, hogy megkóstolja borainkat és reményünk szerint elégedett vásárlóink között tudhatjuk!

Bernáth Pince
Szeretne a borokhoz jutni?

Boraink megvásárolhatók Fehérvárcsurgón a Zámbó Cukrászdában és a Csurgó Csemegében, illetve elérhetőségeinken várjuk megrendeléseiket!